Mike van Egmond ⋅ 8 feb 18 ⋅ 2 min

VERTALEN.NL verwerft ISO 17100-certificaat voor vertaaldiensten

vertalen.nl_het vertaalbureau van nederland

VERTALEN.NL verwerft ISO 17100-certificaat voor vertaaldiensten

OEGSTGEEST, 3-2-2016 — In februari 2016 is VERTALEN.NL – samen met WORDSAVER.COM en SPRACHEN-BUERO.DE een onderneming van World Language Group bv te Oegstgeest – door Kiwa Nederland B.V. gecertificeerd. VERTALEN.NL werd in 2006 opgericht en voorziet een groot aantal vooraanstaande Nederlandse bedrijven, regionale en landelijke overheden van hoogwaardige vertaaldiensten.

Tijdens de audit werden de schriftelijk vastgelegde processen en procedures van het kwaliteitshandboek van VERTALEN.NL door een auditor/certificatiedeskundige beoordeeld. Tevens werden de medewerkers getoetst aan de hand van de in ISO 17100 gestelde eisen en werden de kwalificaties van de voor VERTALEN.NL werkzame vertalers gecontroleerd. De positieve beoordeling resulteerde onder felicitaties van Kiwa op 1 februari 2016 in het erkenningscertificaat.

Belangrijke economische sector

Europese bedrijven en overheden spenderen jaarlijks enkele miljarden euro’s aan vertaaldiensten. Hoewel nagenoeg onzichtbaar, is de taalindustrie met zo’n 100.000 werkzame mensen een belangrijke economische sector. Afnemers van vertaaldiensten worden nu dankzij ISO 17100- de internationale norm voor vertaaldiensten – bij de keuze van een professionele vertaalpartner ondersteund. De norm geldt sinds medio 2015 en vervangt alle tot dan toe geldende landelijke normen.

Hoogste kwaliteit dienstverlening

In ISO 17100 wordt aangegeven aan welke eisen aanbieders van vertaaldiensten moeten voldoen met betrekking tot de inzet van mensen en middelen, kwaliteitszorg, projectbeheer, contractueel kader en dienstverlening. De in de norm gestelde eisen gelden voor interne bedrijfsprocessen van vertaalbureaus en voor de kwalificatie van vertalers en revisoren. Zodoende worden alle stappen binnen de bedrijfsvoering van een vertaalbureau transparant en controleerbaar.

De ISO-certificering die voortvloeit uit de KIWA-audit bevestigt de hoge kwaliteit van de dienstverlening die VERTALEN.NL sinds 2006 aanbiedt.